RÓLAM

Nyárasdi Marianna vagyok, de mindenki csak Janaként ismer.

Több mint 20 évnyi lovas pályafutásom mögött, kezdetben egy olyan indíttatás állt, mely minden lovas kislány álma: beszélhessek a lovakkal és nyereg, kantár nélkül lovagolhassak. Azonban rá kellett jöjjek, hogy ennél sokkal több rejlik egy ló és lovas kapcsolatában...

 

12 évesen kezdem el lovagolni, majd az általános iskola után álmaimat követve lótenyésztő iskolát választottam, így a szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági iskolában végeztem el tanulmányaimat.

2005-ben vettem meg első lovamat Haroldot. Ekkoriban lovászként és lovasoktatóként kezdtem dolgozni és ismerkedtem meg a természetes lókiképzéssel. Harold lovam rendkívül nehéz eset volt, sokszor fel akartam adni a képzését, azonban az iránta érzett szeretet és az apró sikerélmények mindig előre vittek. A sok élmény, amit az ő képzése során megéltem később igen hasznosak voltak más lovakkal való munkámban. Neki köszönhetően tudom, nincs ló, aki olyan kihívást állítana elém, amivel nem lennék képes megbirkózni.

A természetes lókiképzés kapcsán kerültem közelebb a westernlovagláshoz, és elkezdtem dolgozni egy western ranchon is. Sárrfy Tamás kezdő és haladó kurzusán tanultam a natural horsemanship alapjairól. Részt vehettem Jeff Sanders kurzusán, aki egy amerikai buckaroo és a hagyományos westernlovaglás rejtelmeit tanulhattam tőle. 2011-ben megalapítottuk a Fiatal Szabadidomítók Közösségét. Tagjaival együtt mai napig bemutatózunk és nyílt napokat tartunk a szabadidomítás témájában.

 

Kappel Edit nyílt napjait látogatva kaptam ismételten sok visszajelzést, miszerint helyesek azok az elképzeléseim, hogy nem a lovaglási stílustól függ a lovak képzése, mert minden lóval lóként kell bánni.

2012-ben került hozzám Luca, a shetland póni kanca.

Dr. Gőblyös István meghatározó alakja életemnek, ugyanis rengeteget tanultam tőle és terelgetett utamon. Így a természetes lókiképzés mellett a klasszikus vonalon is elindultam. Több külföldi mesterhez is eljutottam, és folyamatosan képzem magam mind elméletben és gyakorlatban is.

Sokévnyi gyakorlati és elméleti szakismeret segítségével egy olyan módszert sajátítottam el és formáltam tovább, mely nem csak a felszerelés nélküli lovaglást tette lehetővé, hanem egy olyan rendszert adott a kezembe, amiben rendületlenül hiszek. A közös munkával lehetőségem nyílik arra, hogy mindezt átadhassam azon lovasoknak, akik szintén vágynak a tökéletes összhangra, arra a szépségre, ami lovaglás során belülről fakad, nem pedig megerőszakolt mozdulatokból. Példám nyomán tanúsíthatom, hogy erre bármelyen ló és lovas képes, fajtától és közegtől függetlenül.

 

2014: A magyar lovaskultúra tiszteletbeli lovagja

LOVAIM

HAROLD

- 1993-ban született pej herélt 

- Származása ismeretlen

- 2005-ben került hozzám

LUCA

- 2011.05.07.-én született a Minifarmon

- Shetlandi póni kanca

- 2013-ban került hozzám.

DÉV (Déva Tóbiás)

- 2014.05.24.-én született

- Kisbéri félvér ménjelölt

- 2017. októberében került hozzám.

CASINO

- 2007.10.04.-én született

- Fekete

- Zweibrücker

- Herélt

- 2018. októberben került hozzám

TELEFONSZÁM

Tel: +36 20 310 3551

EMAIL CÍM
IDŐPONTOK

H - V.: 8.00 - 21.00

SZOLGÁLTATÁSOK

- Egyéni edzések

- Kurzusok

- Problémás esetek megoldása

- Belovaglás és átlovaglás

- Lószállító problémák

- Bemutatók

HELYSZÍN

Kijárás:

Budapest, Pest és Fejér megyében

(megbeszélés esetén Magyarország egész területe)

Képzési központ:

Alcsútdoboz

© 2017 by Jana Lókiképzés. Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now