LÓSZÁLLÍTÓ

PROBLÉMÁK

LÓSZÁLLÍTÓ PROBLÉMÁK

A konfliktus és balesetmentes lószállítózás nem csak álom. Helyes képzéssel még stresszhelyzetben sem fog gondot jeleni a szállítás!

A lószállítóra felvezetés nagyon sok lónak és lovasnak okoz nehézséget. A ló vagy nagyon fél bemenni, vagy egyszerűen nem akar. Mindkét problémára van megoldás és mindkét esetben egyedi a megoldás kulcsa, ezáltal nincs egy bevált „recept” amit alkalmazni lehet.

Félelem: ha a ló fél és az ember türelmetlenkedik, akkor ez a biztos összeveszéshez vezet. Nagyon fontos, ha a lovunkat szállítani szeretnénk ne az indulás napjának reggelén kísérletezzünk azzal, hogy vajon felmegy-e lovunk.

Bizalmatlanságból adódó félelmet egész hamar lehet kezelni, ha megmutatjuk a lónak, hogy nincs mitől félnie, sok-sok felvezetéssel és mindig megengedve neki, hogy lejöjjön amikor csak akar. A szállítás minősége sem mindegy. Ha a lovat szállító személy nem figyel a lóra, vagy esetleg nem érdekli (személyes tapasztalat), gyorsítás, fékezés, körforgalmak, kanyarodások, hirtelen váltások, akkor hiába ment fel a lovunk, legközelebb nem fog....

A rossz élményekből adódó félelem megoldása sokkal tovább tart. Rossz élményeket szerezhet a ló a felvezetésnél, levezetésnél, a szállítás közben, vagy azon a helyen ahova először szállították. Minden problémára egyedi a megoldás, minden lónál ki kell deríteni a félelem forrását és utána azon dolgozni.

Ha a ló nem fél a lószállítótól, egyszerűen csak nem akar felmenni, szinte minden esetben tiszteletlenség áll a háttérben, ritkább esetben rájött a ló, hogy ha nem megy fel, akkor nem kell....

 

Kézen történő munkával szinte minden esetben orvosolható a probléma.

VEDD FEL VELEM

A KAPCSOLATOT!

Bármikor hívhatsz bizalommal, akár csak kérdés kapcsán is.
 
E-mailben való jelentkezés esetén ajánlom, add meg telefonszámodat is, hogy visszahívhassalak és időpontot egyeztethessünk!

Megtalálsz facebookon és instagrammon:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
TELEFONSZÁM

Tel: +36 20 310 3551

EMAIL CÍM
IDŐPONTOK

H - V.: 8.00 - 21.00

SZOLGÁLTATÁSOK

- Egyéni edzések

- Kurzusok

- Problémás esetek megoldása

- Belovaglás és átlovaglás

- Lószállító problémák

- Bemutatók

HELYSZÍN

Kijárás:

Budapest, Pest és Fejér megyében

(megbeszélés esetén Magyarország egész területe)

Képzési központ:

Alcsútdoboz

© 2017 by Jana Lókiképzés. Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now